Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

L'alumnat de l'IES dissenya un dron espantaocells

Merops apiaster 2 Col·laborar amb els apicultors de la zona de la vall dels Alcalans és l’objectiu del dron que està desenvolupant l’alumnat de l’IES Alcalans de cara a la mostra el proper mes de maig.

La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el vol. El projecte educatiu que va arrencar al novembre i en el qual participa l’alumnat de l’IES Alcalans a més de 3.000 estudiants de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma.

El projecte a l’IES Alcalans s’ha plantejat de manera que l’alumnat d’Informàtica i Tecnologia Industrial de 1r de Batxillerat busque una finalitat social al seu dron i, per tant, havien de pensar en col·laborar amb algun agent social. El nostre alumnat va pensar en els apicultors de la vall dels Alcalans, per això es van reunir amb ells i buscaren conjuntament la forma de què el dron els facilite i els ajude en la seua tasca diària.

Finalment, la tasca del dron serà la d’espantar l’abellerol, un ocell que es menja les abelles quan ixen del rusc, i per a fer-ho, anirà vestit d’au rapinyaire i emetrà el seu so sobrevolant en cercles la zona dels ruscs que ha de protegir. Cal dir que el nostre dron és un prototip i per a poder fer-ho en realitat hauria de tenir una sèrie de permisos que ara no té.

Actualment s’està treballant en el disseny, la construcció i la programació del dron. Ho estan dissenyant per ordinador amb un programa de disseny 3D, i també imprimiran algunes de les seues parts en una impressora 3D, la resta la construiran al taller de tecnologia.

Una vegada muntat, caldrà programar-lo per ordinador.

signat: Vicent Marí (professor de l'IES Alcalans)

Imprimeix Correu-e

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMES D'OCUPACIÓ

logo sempre teua

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google