Jornada de portes obertes als serveis socials de Montserrat

CARTELL JORNADA AvivaEl divendres 27 d’abril, a les 10.00 hores, el departament de Serveis Socials obrirà les seues portes de bat a bat en una jornada que pretén difondre la tasca que fan dia a dia. L’acte tindrà lloc a la Casa de la Cultura.

La Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el sistema de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, destaca els serveis d'atenció primària com la porta d'entrada a tot el sistema d'atenció social.

Un dels objectius del nou model social bàsic és apropar el sistema a les persones, normalitzar-lo, consolidar-lo i garantir a tots els ciutadans i ciutadanes el dret a l'atenció de les seues necessitats i problemàtiques, a previndre-les, a la promoció de l'autonomia personal i familiar, a la inclusió i a la dinamització comunitària i social.

Ens trobem amb un sistema d'atenció social que no és conegut per la ciutadania en general. Per això, aquesta jornada de portes obertes té com a objectiu difondre i visibilitzar els serveis socials d'atenció primària, les funcions de l'equip d'atenció social bàsica, la forma d'accedir-hi... En definitiva, difondre la feina que es fa i els programes què s'oferixen des del municipi, a més de transmetre la idea d’un nou model de serveis socials, en el qual transformar el sistema públic valencià de serveis socials.

Els serveis socials tenen com a repte avançar en el procés de convergència cap a un model de serveis socials que integre la lògica del dret subjectiu i forme part del model general de serveis essencials per a la comunitat, que tinguen un caràcter preventiu i es que desenvolupen des de la proximitat, per a eliminar el seu caràcter residual i convertint-los en universals.

Imprimeix