Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Benestar Social

 • Telèfon:
  961020536
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores
  L'atenció del personal tècnic de Treball Social tindrà lloc amb cita prèvia, dimarts i dijous, de 9 a 14 h.
  Adreça:
  c/ Bon Aire, 20, 46192 Montserrat

  Dins d’aquest departament estan els Serveis Socials, que és un sistema de protecció social dirigit a tota la població, igual que el sistema educatiu, la sanitat o les pensions.

  Els serveis socials municipals, per mitjà de diferents actuacions vinculades a la prevenció, el tractament i la reinserció, pretenen millorar la qualitat de vida i la cohesió social, així com fomentar la participació ciutadana en la resolució dels seus problemes i conflictes.

  • Informa sobre prestacions a les famílies per fill al seu càrrec, títol de família nombrosa, advocat de torn d’ofici per a separacions, violència de gènere, ajudes estatals, coordinació amb l’AODL per a la gestió de la borsa de treball.
  • Acolliment familiar, teleassistència de violència de gènere i de la tercera edat, ajudes d’emergència, lliurament d’aliments de la Creu Roja, sol•licituds de balenaris i destinació vacacional per a la tercera edat, menjar a casa, pensions no contributives, targetes sanitàries, Servei d’Ajuda a Domicili, sol•licitud d’ajudes a persones dependents, abonament social i targeta cultural per a la tercera edat, renda mínima de ciutadania, targetes d’aparcament de minusvalia, informes d’arrelament per a estrangers, tràmits sol•licitats i coordinats amb altres serveis com el jutjat i la policia local.


NOTÍCIES

#TuTambéComptes: campanya per la diversitat sexual i de gènere

Prova logotip negreLa Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Montserrat, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, l’Espai Familiar i l’Agència de Promoció del Valencià, ha posat en marxa la campanya «Tu també comptes», que pretén conscienciar sobre la realitat del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Es tracta de la primera iniciativa que engega l’Ajuntament en matèria de diversitat sexual i de gènere.

Fase d’intriga

Les accions pròpiament dites han estat precedides per una fase d’intriga, del 2 al 9 de maig. Durant aquests dies s’han difós sis cartells, un de cada color de l’arc de Sant Martí (símbol del col·lectiu LGTBI), amb frases fetes, refranys i locucions per la diversitat. A la part inferior dreta es podia observar el lema de la campanya.

Muntatge cartells intriga

Cada cartell s’ha col·locat en un edifici municipal diferent i s’ha volgut cridar l’atenció a través de les xarxes socials municipals per a generar intriga sobre la raó de ser d’aquests cartells i el significat d’aquest lema. Fins hui dijous, que es descobreix el contingut de la campanya.

Les accions de la campanya #TuTambéComptes

De l’11 al 18 de maig es desenvoluparan les accions de la campanya, que consistiran bàsicament en la difusió dels cartells i la pintada d’un banc.

Els cartells

S’han dissenyat uns cartells per tal de conscienciar la població sobre la realitat LGTBI. A la part superior, cada una d’un color, hi ha els conceptes que formen les sigles LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), seguits de les definicions corresponents i el lema #TuTambéComptes. A la part inferior, en negre, hi ha les fòbies que s’hi associen i el seu significat, precedides del lema #NoMés. L’última cartell inclou una infografia que resumeix la diversitat sexual i de gènere a través de quatre conceptes: identitat de gènere, orientació sexual, expressió de gènere i sexe biològic. Així, a través dels conceptes i les corresponents definicions, extretes de diccionaris, es difon el vocabulari terminològic referit al col·lectiu LGTBI. 

Muntatge cartells comptes

Aquests cartells estaran exposats als edificis municipals de l’11 al 18 de maig, en horitzontal, de manera que es formarà un mosaic en què, a la part superior, es veurà la bandera que simbolitza el col·lectiu LGTBI i, a la part inferior, la negror de les fòbies.

Pintada d’un banc

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, el 17 de maig, es pintarà un banc amb els colors de l’arc de Sant Martí. L’Ajuntament de Montserrat fa una crida perquè se sume qui vulga a la pintada, que serà el dijous 17 de maig a les 12.30 hores, a la plaça de la Constitució. A les persones que hi participen, se les obsequiarà amb una samarreta.

El logotip

El logotip que il·lustra el lema de la campanya, «tu també comptes», representa una mà, pintada amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitzen el col·lectiu LGTBI. Els dits de la mà s’utilitzen per a comptar. Tothom, millor o pitjor, sap comptar, fet que ens iguala. La polisèmia del verb comptar fa la resta. A més de ‘calcular’, el verb comptar significa ‘tindre valor, importar’ i també ‘ser tingut en compte’. Perquè, sens dubte, a Montserrat, tu també comptes.

Imprimeix Correu-e

Jornada de portes obertes als serveis socials de Montserrat

CARTELL JORNADA AvivaEl divendres 27 d’abril, a les 10.00 hores, el departament de Serveis Socials obrirà les seues portes de bat a bat en una jornada que pretén difondre la tasca que fan dia a dia. L’acte tindrà lloc a la Casa de la Cultura.

La Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el sistema de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, destaca els serveis d'atenció primària com la porta d'entrada a tot el sistema d'atenció social.

Un dels objectius del nou model social bàsic és apropar el sistema a les persones, normalitzar-lo, consolidar-lo i garantir a tots els ciutadans i ciutadanes el dret a l'atenció de les seues necessitats i problemàtiques, a previndre-les, a la promoció de l'autonomia personal i familiar, a la inclusió i a la dinamització comunitària i social.

Ens trobem amb un sistema d'atenció social que no és conegut per la ciutadania en general. Per això, aquesta jornada de portes obertes té com a objectiu difondre i visibilitzar els serveis socials d'atenció primària, les funcions de l'equip d'atenció social bàsica, la forma d'accedir-hi... En definitiva, difondre la feina que es fa i els programes què s'oferixen des del municipi, a més de transmetre la idea d’un nou model de serveis socials, en el qual transformar el sistema públic valencià de serveis socials.

Els serveis socials tenen com a repte avançar en el procés de convergència cap a un model de serveis socials que integre la lògica del dret subjectiu i forme part del model general de serveis essencials per a la comunitat, que tinguen un caràcter preventiu i es que desenvolupen des de la proximitat, per a eliminar el seu caràcter residual i convertint-los en universals.

Imprimeix Correu-e

Es convoquen ajudes per a persones amb diversitat funcional

gv conselleria igualtat bn valLa Generalitat Valenciana ha convocat ajudes personals per a la promoció de l’autonomia personal i per a l’atenció especialitzada residencial de persones amb diversitat funcional. Se’n podran beneficiar les persones físiques que tinguen la condició legal de persona amb discapacitat o diversitat funcional residents a la Comunitat Valenciana.

Les sol·licituds es podran presentar en el Registre de l’Ajuntament, en les direccions territorials d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per correu ordinari. En cas d’enviament per correu certificat, la presentació de la documentació en l’oficina de correus corresponent ha de fer-se en sobre obert, a fi que en la capçalera del primer full de la documentació presentada es facen constar clarament el nom de l’oficina, la data i el lloc de l’admissió
 
Modalitat 1. Promoció de l’autonomia personal
 
Es consideren com ajudes personals de promoció de l'autonomia personal:
a) Adquisició d'ajudes tècniques i productes de suport.
b) Eliminació de barreres arquitectòniques en l'interior de l’habitatge i l'adaptació funcional de la llar.
c) Adaptació de vehicles.
d) Transport per a l'assistència a tractaments i centres assistencials.
 
Es poden sol·licitar fins al 27 d’abril de 2018.
 
Informació i tramitació: feu clic ací.
 
Modalitat 2. Atenció especialitzada en centres residencials
 
Les ajudes personals per a l’atenció especialitzada residencial a persones amb diversitat funcional es concedeixen amb caràcter de subvenció personal i finalista, per a atendre les necessitats d’atenció integral de la persones amb discapacitat o amb malaltia mental crònica que no tenen suficients recursos econòmics i requereixen atenció assistencial i cures especials, que no es poden prestar en el medi familiar. L’atenció residencial podrà desenvolupar-se en residències i habitatges tutelats.
 
Les ajudes o prestacions per a l'atenció especialitzada en centres residencials podran presentar-se al llarg de tot l'exercici, fins al dia 1 de desembre de 2018.
 
Informació i tramitació: feu clic ací.

Imprimeix Correu-e

Fotografia contra els estereotips de gènere

Concurs fotografia gènere cartell Aviva definitiu webLa Regidoria d‘Igualtat ha organitzat el I Concurs Juvenil de Fotografia en Matèria d’Igualtat de Gènere, amb la col·laboració de l’IES Alcalans. Del 26 de març al 30 d’abril de 2018, les persones matriculades en qualsevol curs de l’institut podran enviar les seues fotografies, que s’hauran d’ajustar al lema «Trencant estereotips de gènere».

Per a participar-hi, caldrà enviar la fotografia per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb l’assumpte «Concurs fotografia MONTSERRAT» i adjuntar-hi el full de participació emplenat. Podeu descarregar-lo ací.

Votació popular

Les fotografies es publicaran en el perfil de Facebook de l’Ajuntament de Montserrat i, del 4 a l'11 de maig fins a les 23.59 hores, qualsevol persona registrada en aquesta xarxa podrà votar-la amb qualsevol tipus d’interacció: M’agrada, M’encanta, Em sorprèn, etc. La fotografia que tinga més interaccions quan acabe el període de votacions serà la guanyadora i l’autor o l’autora rebrà com a premi una tauleta tàctil.


Per a més informació, consulteu les bases ací.

Imprimeix Correu-e

Es convoquen les ajudes a persones majors per a suprimir barreres arquitectòniques

barreres arquitectoniquesLa Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha convocat les subvencions destinades a persones majors per a eliminar barreres arquitectòniques que obstaculitzen la mobilitat en l’habitatge propi o en l’edifici sencer, incloent-hi les transformacions o les reformes que contribuïsquen a evitar els obstacles i a facilitar-ne la mobilitat.

El termini per a sol·licitar-les acabarà el 31 d’octubre de 2018 i es podran beneficiar d’aquestes prestacions econòmiques individualitzades les persones que reunisquen els requisits següents:
 • Ser major de 60 anys.
 • Que hi haja deficiències de caràcter motor o sensorial en la persona sol·licitant que suposen una pèrdua d'autonomia, li impedisquen o li dificulten la mobilitat o comunicació a través de mitjans normals.
 • Que la sol·licitud estiga referida a elements relacionats amb les necessitats d'accessibilitat i de comunicació. Estan exclosos els que signifiquen una millora en la llar o edifici que no estiguen directament relacionats amb els impediments físics i sensorials.
 • La idoneïtat del que se sol·licita per a cobrir la necessitat que requereix el subjecte, que cal acreditar per mitjà dels informes mèdic i social exigits en la convocatòria corresponent.
Per a més informació, acudiu al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Montserrat o entreu en aquesta pàgina web.

Imprimeix Correu-e

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMES D'OCUPACIÓ

logo sempre teua

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google