Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

Celebrem Sant Dionís, el dia de l'amor valencià

cartell sant dionís montserrat opt
Amb motiu de Sant Dionís, el dia dels enamorats valencians, que se celebra cada Nou d’octubre, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat i la de Burjassot han organitzat una campanya conjunta per a divulgar el nostre dia de l'amor i omplir les xarxes de paraules d'amor en valencià.

Viatge per la història de la poesia en valencià

De l'1 al 9 d'octubre, difondrem a través del Facebook municipal nou il·lustracions amb versos de poesies en valencià, que fan un repàs a la història de la nostra literatura, des de la poesia trobadoresca fins als nostres dies. Vos animem a compartir-les entre els vostres amistats. Podeu descarregar-les des d'ací.

Guanya una mocadorada

A més, AVIVA Montserrat sortejarà una mocadorada, cortesia del Saló de Te Amparín, entre totes les persones que compartisquen les seues paraules d'amor en valencià. Per a participar-hi, caldrà comentar la publicació del nostre Facebook amb missatges d'amor lliure, sincer, divers o igualitari en valencià utilitzant les etiquetes #JoEstimeLliure i #EstimemEnValencià. Teniu temps fins al divendres 5 d'octubre a les 12 hores!

La persona guanyadora s'anunciarà el mateix dia 5 i podrà recollir el premi el dilluns 8 d'octubre a l'Agència de Promoció del Valencià, a la primera planta de l'ajuntament.

Si voleu provar sort, també podeu intentar-ho al perfil d'AVIVA Burjassot.
 
L'origen de la festa

La mocadorada és una celebració popular que té l'origen a l'edat mitjana, a la ciutat de València i rodalies. Segons la tradició, es regala a l'estimada un mocador de seda que embolica uns dolços de massapà cru, de diferents formes i colors, que representen les fruites i hortalisses de l'horta de València que les valencianes van oferir a Jaume I i a la reina Violant d'Hongria el 9 d'octubre de 1238, quan van entrar a València després de la conquesta. Se solen acompanyar per dues figures més grans de massapà cuit, la piuleta i el tronador. Arran de la prohibició de fabricar pirotècnia per part de Carles III, els forners valencians van idear aquests dolços que representaven els coets prohibits. Ara bé, segons diuen molts, també representen els òrgans sexuals masculins i femenins.

fitxa vocabulari
 
Des d'ací vos animem a regalar la mocadorada a la vostra persona estimada i celebrar l'amor lliure, sincer, divers i igualitari en valencià.

Imprimeix Correu-e

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMES D'OCUPACIÓ

logo sempre teua

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google