Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

Matrícula exàmens JQCV

piktochartS'ha obert el termini per a inscriure's en els exàmens oficials per a obtindre els certificats administratius de coneixements de valencià que expedeix la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
Pots accedir a l'ordre ací (enllaç http://www.dogv.gva.es/datos/2017/03/24/pdf/2017_2459.pdf).

Termini de matrícula
Les persones interessades en matricular-se poden fer-ho de l'1 a l'11 de setembre. Aquesta matrícula us servirà per a la convocatòria de novembre.

Com em puc matricular?
Podeu fer-ho de dues maneres:

1. Solicitant-ho presentant l'imprés de matrícula a Conselleria. Prèviament haureu d'haver abonat la taxa corresponent. El procediment i l'imprés el podeu consultar ací (enllaç http://www.ceice.gva.es/ca/web/jqcv/impreso-de-matricula)

2. Les persones que disposen d’un DNI amb certificat electrònic incorporat o de signatura electrònica de l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana també podran fer la inscripció i l’abonament de les taxes per via telemàtica en la web http://www.ceice.gva.es/polin/val/jqcv/solicitud.html. En aquest cas no caldrà presentar la inscripció en cap registre, i el preu de la matrícula es reduirà un 10%.

Què costa la inscripció?
Certificat de A2 i B1: 20,40 euros
Certificats de grau mitjà i de grau superior: 25,50 euros
Certificats de capacitació tècnica (llenguatge administratiu, llenguatge en els mitjans de comunicació i correcció de textos): 27,54 euros.

Hi ha cap descompte?
Descompte del 10% per a les persones que es matriculen per via telemàtica, amb signatura electrònica.
Descompte del 50% de la taxa les persones amb una discapacitat acreditada igual o superior al 33%, els membres de famílies nombroses de categoria general i els membres de famílies monoparentals de categoria general.
Exempts del pagament de la taxa els membres de famílies nombroses de categoria especial, els membres de famílies monoparentals de categoria especial i les víctimes d'actes de violència sobre la dona.

Les persones participants que, en formalitzar la matrícula, s’acullen a l’exempció o bonificació de les taxes hauran d’acreditar-ho amb la còpia confrontada del títol de família nombrosa o del certificat corresponent. Esta documentació acreditativa de la situació que dóna dret a l’exempció o bonificació haurà de ser enviada a la JQCV.

Quan són els exàmens?

Calendari de les proves 
 
Certificat de A2
Dia 4 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h
 
Certificat de B1
Dia 11 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h
 
Certificat de grau Mitjà
Primera part:
Dia 4 de novembre de 2017
En totes les localitats, a les 9 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la M i la Z, i a les 12 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la A i la L.
 
Segona part:
Dia 18 de novembre de 2017
A les 9 h en totes les seus que no tinguen doble torn.
A Alacant, Torrent, Castelló i València, el primer torn començarà a les 9 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la M i la Z, i a les 16 h, per a les persones que tinguen el cognom que comence per una lletra compresa entre la A i la L.
 
Certificat de grau Superior
Primera part:
Dia 11 de novembre de 2017
En totes les seus, començarà a les 9 h.
 
Segona part:
Dia 25 de novembre de 2017
En totes les seus, començarà a les 9 h.
 
Certificat de Llenguatge Administratiu
Dia 4 de novembre de 2017

Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.
 
Certificat de Llenguatge en els Mitjans de Comunicació
Dia 18 de novembre de 2016
Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.
 
Certificat de Correcció de Textos
Dia 25 de novembre de 2017
 Només es fa la prova a València. Començarà a les 9:30 h.

Tinc més dubtes…

Consulta a AVIVA Montserrat, per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o per telèfon al 962 988 000, extensió 2115. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00, a l'Ajuntament.

ImprimeixCorreu-e

Montserrat difon un llenguatge administratiu inclusiu

Logo Valencia per la igualtat reduïtAmb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Ajuntament de Montserrat s’unirà a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”, organitzada des d’AVIVA Montserrat, l’Agència de Promoció del Valencià municipal, amb l’objeciu de difondre l’ús d’un llenguatge inclusiu entre el personal de l’Ajuntament.

La campanya consisteix en facilitar al personal municipal deu recomanacions per a evitar un llenguatge d’ús sexista, des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones.

Pel principi d’igualtat, cap administració pública pot discriminar ningú, i la llengua disposa de suficients recursos per a evitar la desigualtat de gènere, però cal conéixer-los per a usar-los, per això cada funcionària i funcionari disposarà d’un fullet amb deu recursos lingüístics per a emprar a l’hora d’elaborar documentació administrativa.

L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’administració però la importància d’iniciar accions igualitàries des del mateix Ajuntament rau en què aquest és l’administració més propera a la ciutadania, i és, per tant, un exemple a seguir per tota ella.

AVIVA Montserrat també estarà a disposició del personal per a resoldre qualsevol dubte que aquest tinga respecte de l’aplicació d’aquestes recomanacions lingüístiques inclusives i, si escau, per a la revisió de la documentació administrativa que genere l’administració local de Montserrat.

ImprimeixCorreu-e

Nadal en valencià

MontserratLa Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Montserrat, ha repartit les cartes oficials dels Reis Mags perquè puguen demanar el que desitgen els escolars de l'Escola Infantil Municipal, l'escola El Soroll i el col·legi Evaristo Calatayud. També podreu trobar les cartes al quiosc La Llibertat, la papereria de Laura, la botiga de roba infantil La Casita de Irene, i els forns i carnisseries del poble. El dilluns 26 de desembre, a les 18.00 hores, arribarà el patge reial a la plaça de l'Església de Montserrat per a recollir-les.

Aquesta acció forma part de la campanya «El Nadal, en valencià», una iniciativa d'AVIVA Montserrat que pretén impulsar la presència del valencià durant les festes nadalenques.

I aquest any també podrem escoltar nadales en valencià gràcies al CD "Ara ve Nadal", per gentilesa de la Diputació de Valencià, que es repartirà als escolars de l'Escola Infantil Municipal i l'Escola El Soroll.

ImprimeixCorreu-e

El Museu de la Paraula de Montserrat comença a caminar

IMG 0028La Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià municipal AVIVA Montserrat, i en col·laboració amb el Gabinet Psicopedagògic Municipal ha iniciat un nou projecte com és la creació d'un Museu de la Paraula de Montserrat. Es tracta d'un arxiu audiovisual que recupere i conserve la memòria oral dels montserraters i les montserrateres.

Aquest arxiu serà un espai on a través d'entrevistes a persones nascudes a Montserrat es puga conéixer l'evolució històrica, econòmica, política i lingüística de Montserrat durant el segle XX.

Aprofitarem els Tallers de la Memòria organitzats pel Gabinet Psicopedagògic Municipal per a iniciar una tanda d'entrevistes al voltant de diferents temàtiques (cançons populars, costums, tradicions, fets històrics, etc.). A banda del material audiovisual de què ja disposa l'Ajuntament.

Tot aquest material indispensable per a conéixer el nostre patrimoni oral estarà a disposició dels centres escolars, personal investigador i particulars interessats en açò gràcies a la pàgina web que el contindrà. 
 

ImprimeixCorreu-e

AVIVA Montserrat participarà en la Fira dels Idiomes de #PrimaveraEducativa

FIRA DELS IDIOMES logotipLa Fira dels Idiomes és una mostra en què institucions i entitats vinculades a les llengües exposaran publicacions i altres materials de difusió i explicaran les activitats que realitzen per a fomentar la llengua i difondre un missatge positiu sobre la diversitat lingüística.

Amb aquest objectiu AVIVA Montserrat (Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat) estarà present a la Primavera Educativa en una paradeta junt amb altres serveis lingüístics municipals per a mostrar el seu treball. Podreu trobar material de diverses campanyes que hem elaborat, com "En valencià, més a gust", campanya adreçada a l'hostaleria per a promoure el valencià als seus locals, o "Benvinguts a casa", adreçada a pares i mares en període gestacional per a fomentar en ells la transmissió intergeneracional de la llengua, entre d'altres.

La Fira estarà ubicada al Claustre Renaixentista del Centre del Carme, i estarà oberta de divendres a diumenge.

HORARI:
Divendres: 17 h. a 20h.    dissabte: 10 h.  a 20 h.     diumenge: 10 h. a 20h.
(+ informació http://mestreacasa.gva.es/web/congresmultilinguisme/fira).

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google