Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

Montserrat difon un llenguatge administratiu inclusiu

Logo Valencia per la igualtat reduïtAmb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Ajuntament de Montserrat s’unirà a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”, organitzada des d’AVIVA Montserrat, l’Agència de Promoció del Valencià municipal, amb l’objeciu de difondre l’ús d’un llenguatge inclusiu entre el personal de l’Ajuntament.

La campanya consisteix en facilitar al personal municipal deu recomanacions per a evitar un llenguatge d’ús sexista, des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones.

Pel principi d’igualtat, cap administració pública pot discriminar ningú, i la llengua disposa de suficients recursos per a evitar la desigualtat de gènere, però cal conéixer-los per a usar-los, per això cada funcionària i funcionari disposarà d’un fullet amb deu recursos lingüístics per a emprar a l’hora d’elaborar documentació administrativa.

L’ús d’un llenguatge sexista no és exclusiu de l’administració però la importància d’iniciar accions igualitàries des del mateix Ajuntament rau en què aquest és l’administració més propera a la ciutadania, i és, per tant, un exemple a seguir per tota ella.

AVIVA Montserrat també estarà a disposició del personal per a resoldre qualsevol dubte que aquest tinga respecte de l’aplicació d’aquestes recomanacions lingüístiques inclusives i, si escau, per a la revisió de la documentació administrativa que genere l’administració local de Montserrat.

ImprimeixCorreu-e

Nadal en valencià

MontserratLa Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Montserrat, ha repartit les cartes oficials dels Reis Mags perquè puguen demanar el que desitgen els escolars de l'Escola Infantil Municipal, l'escola El Soroll i el col·legi Evaristo Calatayud. També podreu trobar les cartes al quiosc La Llibertat, la papereria de Laura, la botiga de roba infantil La Casita de Irene, i els forns i carnisseries del poble. El dilluns 26 de desembre, a les 18.00 hores, arribarà el patge reial a la plaça de l'Església de Montserrat per a recollir-les.

Aquesta acció forma part de la campanya «El Nadal, en valencià», una iniciativa d'AVIVA Montserrat que pretén impulsar la presència del valencià durant les festes nadalenques.

I aquest any també podrem escoltar nadales en valencià gràcies al CD "Ara ve Nadal", per gentilesa de la Diputació de Valencià, que es repartirà als escolars de l'Escola Infantil Municipal i l'Escola El Soroll.

ImprimeixCorreu-e

El Museu de la Paraula de Montserrat comença a caminar

IMG 0028La Regidoria de Cultura, a través de l'Agència de Promoció del Valencià municipal AVIVA Montserrat, i en col·laboració amb el Gabinet Psicopedagògic Municipal ha iniciat un nou projecte com és la creació d'un Museu de la Paraula de Montserrat. Es tracta d'un arxiu audiovisual que recupere i conserve la memòria oral dels montserraters i les montserrateres.

Aquest arxiu serà un espai on a través d'entrevistes a persones nascudes a Montserrat es puga conéixer l'evolució històrica, econòmica, política i lingüística de Montserrat durant el segle XX.

Aprofitarem els Tallers de la Memòria organitzats pel Gabinet Psicopedagògic Municipal per a iniciar una tanda d'entrevistes al voltant de diferents temàtiques (cançons populars, costums, tradicions, fets històrics, etc.). A banda del material audiovisual de què ja disposa l'Ajuntament.

Tot aquest material indispensable per a conéixer el nostre patrimoni oral estarà a disposició dels centres escolars, personal investigador i particulars interessats en açò gràcies a la pàgina web que el contindrà. 
 

ImprimeixCorreu-e

AVIVA Montserrat participarà en la Fira dels Idiomes de #PrimaveraEducativa

FIRA DELS IDIOMES logotipLa Fira dels Idiomes és una mostra en què institucions i entitats vinculades a les llengües exposaran publicacions i altres materials de difusió i explicaran les activitats que realitzen per a fomentar la llengua i difondre un missatge positiu sobre la diversitat lingüística.

Amb aquest objectiu AVIVA Montserrat (Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat) estarà present a la Primavera Educativa en una paradeta junt amb altres serveis lingüístics municipals per a mostrar el seu treball. Podreu trobar material de diverses campanyes que hem elaborat, com "En valencià, més a gust", campanya adreçada a l'hostaleria per a promoure el valencià als seus locals, o "Benvinguts a casa", adreçada a pares i mares en període gestacional per a fomentar en ells la transmissió intergeneracional de la llengua, entre d'altres.

La Fira estarà ubicada al Claustre Renaixentista del Centre del Carme, i estarà oberta de divendres a diumenge.

HORARI:
Divendres: 17 h. a 20h.    dissabte: 10 h.  a 20 h.     diumenge: 10 h. a 20h.
(+ informació http://mestreacasa.gva.es/web/congresmultilinguisme/fira).

ImprimeixCorreu-e

De nou, cinema en valencià a les aules

cartell logosAprofitant la jornada cultural que se celebrarà el dia 23 de març a l'institut, alumnat de l'Institut d'Educació Secundària Alcalans assistirà a una de les sessions que hem programat del "Cinema en Valencià a l'Escola" per als centres escolars de Montserrat.  

Entre les pel·lícules de cartellera que es projectaran en aquest curs a l'IES Alcalans i al CP Evaristo Calatayud, tenim SambaL'hivern i la primavera al regne d'EscampetaDel revés i Tom Sawyer.

Aquesta és una de les activitats que AVIVA Montserrat, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament, té programades per a enguany, i la versió en valencià d'aquestes pel·lícules pretén mostrar a l'alumnat que el cinema també es pot veure en la nostra llengua, a falta de referents hui en dia als mitjans de comunicació; a banda de fer arribar el cinema a les aules com una ferramenta més de treball per al professorat.

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google