Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

Cartes i música per a viure “El Nadal, en valencià”

CD Ara ve NadalL’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) de l’Ajuntament de Montserrat engega un any més la campanya “El Nadal, en valencià”. I ho fa, com és habitual, repartint les cartes als Reis d’Orient entre els alumnes de l’Escola Infantil Municipal (EIM), l’escola infantil El Soroll i els alumnes més menuts del CEIP Evaristo Calatayud (fins a 3r de Primària).

Enguany, a més, s’ha obsequiat cada alumne de l’EIM i de l’escola El Soroll amb un exemplar del disc Ara ve Nadal, que recull les nadales tradicionals versionades a l’estil pop rock per grups i cantants valencians. Al CEIP, s’han distribuït 30 exemplars, un per aula, perquè puguen aprendre a classe les nostres nadales de sempre. En total, s’han repartit unes 500 cartes i un centenar de cedés.

Hi haurà més cartes a disposició de la ciutadania a les papereries del poble i a l’ajuntament. Així mateix, les nadales del recopilatori Ara ve Nadal sonaran durant tot el Nadal per la megafonia municipal i als comerços del municipi que vulguen sumar-se a la iniciativa.

ImprimeixCorreu-e

Llistes de persones seleccionades en els cursos de valencià

Cartell curs A2 web2Conclòs el període de preinscripció, es publiquen les llistes de persones inscrites i seleccionades per a matricular-se en els cursos de valencià. Les persones seleccionades han de formalitzar la matrícula abans del 14 de desembre de 2017, d’una de les dues maneres següents:

- Telemàticament: a través del formulari que s’enviarà el dilluns 11 de desembre de 2017 a la seua adreça electrònica personal.

- Presencialment: a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Montserrat (pl. de l’Església, 1), de 9.00 a 14.00 hores, a partir del dilluns 11 de desembre.

Horari dels cursos

El curs Valencià A2 s’impartirà els dimarts i els dijous, de 15 a 16.30 hores, a l’Escola de Persones Adultes (c/ Alfredo Garcia, 30), de gener a maig de 2018. El nivell A2 està adreçat, generalment, a persones no valencianoparlants o que han tingut poc de contacte amb el valencià. Es tracta d'un nivell inicial.

El curs Valencià C2 s’impartirà els dimarts i els dijous, de 17 a 18.30 hores, a l’Escola de Persones Adultes (c/ Alfredo Garcia, 30), de gener a maig de 2018. El nivell C2 està adreçat, generalment, a persones valencianoparlants que ja tenen algun certificat de coneixements de valencià (es recomana el C1). Es tracta del nivell més alt.

IMPORTANT: En formalitzar la matrícula l'alumne/a assumeix el compromís d'assistència i aprofitament del curs, que serà avaluat per la professora i supervisat per l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat. Si es produeix l'abandonament del curs sense causa justificada es tindrà en compte per a pròximes ofertes formatives de l'ajuntament.

ImprimeixCorreu-e

Més de 600 alumnes assisteixen al Cinema a l’Escola

logocinemaDurant el mes de novembre ha tingut lloc la campanya Cinema a l’Escola, gràcies a la qual l’alumnat dels centres educatius de Montserrat assisteix a la projecció de pel·lícules de cartellera en valencià, a la Casa de la Cultura. En aquesta edició, s’han projectat les obres d’animació Charlie Brown i Snoopy Hotel Transsilvània 2 per als tres cicles de Primària del CEIP Evaristo Calatayud. L’alumnat de l’IES Alcalans, per la seua banda, ha tingut l’ocasió de veure El petit príncep, l’adaptació lliure de la novel·la de Saint-Exupéry, el drama La propera pell, guanyadora del premi Gaudí de 2017 a millor pel·lícula, i Estiu 1993, candidata als premis Oscars de 2018 com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

En total, 652 alumnes s’han assegut a les butaques de la Casa de la Cultura per a endinsar-se en aquestes històries cinematogràfiques. Tenint en compte la situació crítica que travessa l’ecosistema comunicatiu valencià —només tenim canals de televisió en una de les dues llengües oficials, cap en llengua pròpia—, és important que l’Ajuntament de Montserrat aposte un any més per normalitzar el valencià a la gran pantalla.

ImprimeixCorreu-e

Educació ofereix dos cursos de valencià inicial (A2) i avançat (C2)

La Regidoria d’Educació, a través d’Agència de Promoció del Valencià, ha programat dos cursos de valencià, un de nivell inicial (A2) i l’altre d’avançat (C2), que s’impartiran de gener a maig de 2018, amb una durada de 60 hores cada un. Dilluns que ve, 27 de novembre, s'obrirà el període d'inscripció fins al dilluns 4 de desembre. Les persones interessades hauran d'emplenar el formulari en línia o bé presencialment a l'Agència de Promoció del Valencià.

Cartell curs C2 web2Cartell curs A2 web2  

ImprimeixCorreu-e

Arriba el Cinema a l'Escola 2017

Cartell Charlie Brown i Snooy
El divendres 10 de novembre arrancarà el nou cicle de Cinema a l'Escola que ha organitzat la Regidoria d'Educació, a través de l'Agència de Promoció i Ús del Valencià (Aviva), per als centres educatius de Montserrat. L'alumnat del primer cicle de Primària del Col·legi Públic Evaristo Calatayud gaudirà, a la Casa de la Cultura, de la projecció de Charlie Brown i Snoopy (2015), una pel·lícula d'animació sobre les aventures de dos dels personatges més mítics del món del còmic.
 
L'objectiu de la campanya Cinema a l'Escola és "contribuir a la normalització de la nostra llengua en l'àmbit del cinema, perquè és molt important que l'alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l'escola com al carrer". Així, es pretén impulsar el cinema en valencià mitjançant pel·lícules i documentals que reforcen els continguts curriculars. Però no només això. També es treballen les competències socials i s'aprenen els recursos del llenguatge audiovisual amb l’objectiu d’educar en les noves formes de comunicació i promocionar eines més responsables per a veure cinema i televisió.

Davant la malmesa situació de l'audiovisual valencià, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, a través d'Aviva Montserrat, ofereix cinema en la llengua pròpia als centres escolars del municipi gràcies al programa Cinema a l'Escola, d'Escola Valenciana. Aquesta serà la primera d'una sèrie de pel·lícules que l'Ajuntament de Montserrat ha preparat per a aquest curs escolar a Montserrat:

- Divendres 10 de novembre, de 9.30 a 11 h. Projecció de la pel·lícula Charlie Brown i Snoopy per a alumnes del primer cicle de Primària.
- Dimarts 14 de novembre, d'11 a 12.30 h. Projecció de la pel·lícula Hotel Transsilvània 2 per a alumnes del segon cicle de Primària.
- Dimarts 14 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula El petit príncep per a alumnes de 1r d'ESO.
- Divendres 17 de novembre, de 9.30 a 11 h. Projecció de la pel·lícula Hotel Transsilvània 2 per a alumnes del tercer cicle de Primària.
- Dilluns 27 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula La propera pell per a alumnes de 3r i 4t d'ESO.
- Dimarts 28 de novembre, de 15.15 a 17 h. Projecció de la pel·lícula Estiu 1993 per a alumnes de Batxillerat.

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

logo mancomunitat

NOTÍCIES MANCOMUNITAT
VALL DELS ALCALANS

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google