Descàrrega app Montserrat Info
Portal de transparència

AVIVA

 • Telèfon:
  962 988 000 - ext. 115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Horari:
  dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00
  Adreça:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  L’Ajuntament de Montserrat ha de protegir la recuperació del valencià, com a llengua pròpia, i garantir-ne l’ús normal i oficial, segons regula la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

  Aquest objectiu ha estat assumit plenament per aquest consistori amb l’aprovació d’un Reglament de Promoció i Ús del Valencià que regula els usos lingüístics al seu si i amb la signatura del Protocol de Col•laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Montserrat per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del valencià.

  A més, per a complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), unitat tècnica encarregada de garantir l’augment efectiu i sostingut de la presència del valencià, tant en l’administració local com en el conjunt de la nostra societat.

 • El projecte de normalització i promoció del valencià que desenvolupa l’OPUV preveu treballar els camps d’actuació següents:
  • Àrea d’Assessorament Lingüístic
  • Àrea de Formació
  • Àrea de Dinamització Lingüística
  • Àrea d’Onomàstica
  • Àrea d’Ajudes, Beques i Premis
   


NOTÍCIES

Ajudes per al foment del valencià i el multilingüisme en l’àmbit musical

gv conselleria educacio rgbLa Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha convocat una línia més d’ajudes per a la promoció lingüística. En aquest cas, dijous passat, 15 de març de 2018, va obrir el termini per a sol·licitar les de l’àmbit musical, dotades amb 200.000 euros.

En podran ser beneficiàries les persones físiques i jurídiques privades que realitzen activitats de creació, producció i de difusió d’activitats musicals que fomenten el multilingüisme i especialment les activitats realitzades en valencià. Les sol·licituds es podran presentar fins al 4 d’abril de 2018,  en cada una de les tres modalitats d’accions subvencionables: festivals, concerts i gravació de música.

Podeu consultar la resolució de convocatòria ací.

ImprimeixCorreu-e

L'AVL convoca ajudes a ràdios i revistes

AVLL’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha convocat les ajudes al foment de l'ús del valencià en les emissores locals de ràdio, en les revistes d'investigació i en les revistes de temàtica especialitzada o de caràcter local o comarcal. Amb això es pretén facilitar la impressió i distribució de revistes d'investigació, i revistes de temàtica especialitzada o de caràcter local o comarcal, en paper, escrites en valencià; i sufragar les despeses de personal corresponents a periodistes, locutors i col·laboradors per part d'emissores locals de ràdio que emeten en valencià.

Les podran sol·licitar les persones físiques o jurídiques que no tinguen naturalesa privada mercantil, que editen en paper revistes d'investigació escrites en valencià, revistes de temàtica especialitzada o de caràcter local o comarcal, o que emeten en valencià per ràdio, d'acord amb les característiques que s'especifiquen en la convocatòria. Les sol·licituds s’han de presentar en el termini de 30 dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el DOGV núm. 8243, de 27/02/2018, això és, fins al 29 de març.

Per a més informació, cliqueu ací.

ImprimeixCorreu-e

Convocades les ajudes per al foment del valencià en l’àmbit festiu

aviva Montserrat Hor 300La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme (DGPLGM) ha convocat les ajudes destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu per a l’any 2018. Aquesta línia de subvencions van adreçades a les comissions de festes de les Falles, de les Fogueres, de la Magdalena i de les de Moros i Cristians.

En el cas de les Falles, enguany s’han consignat 91.000 euros, que es repartiran en 95 premis als llibres de falles, 20 per a les comissions falleres del cap i casal (30.000 euros) i 75 per a la resta de falles del territori valencià (61.000 euros). Des de hui, 26 de gener, fins al 9 de febrer de 2018 es podran presentar les sol·licituds per a participar en la convocatòria. Posteriorment, abans del 15 de febrer, les entitats sol·licitants hauran de presentar, en la DGPLGM, cinc exemplars del llibret de falla editat.

Les entitats interessades podran assessorar-se i tramitar les ajudes, si ho necessiten, a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Montserrat, en horari d’oficina, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

ImprimeixCorreu-e

Aviva Montserrat promou el valencià a les fruiteries i verduleries

bosses paperL’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) ha posat en marxa una campanya de dinamització lingüística per a impulsar el comerç en valencià a les fruiteries i verduleries del municipi. Es tracta d’una iniciativa per a facilitar que aquests comerços desenvolupen la seua activitat comercial en valencià, començant per la retolació de l’establiment i els noms dels productes. L’Ajuntament de Montserrat ha obsequiat aquests establiments amb rètols i indicadors per a senyalitzar el local, vocabularis i cartells del lèxic de les fruites i verdures per a retolar els productes en valencià, i bosses de paper amb els motius de la campanya perquè els clients s’emporten la seua compra. A més, els ofereix l’assessorament d’Aviva en matèria lingüística: rètols, indicadors, cartells, documentació, línies d'ajudes i subvencions, etc.

Ara bé, la població s’ha d’implicar també en la normalització lingüística si volem que el valencià continue sent una llengua de prestigi. Com a clients, podem fer veure que el valencià és un segell de qualitat i traslladar als comerciants que volem poder comprar en la llengua del poble. En un municipi de predomini lingüístic valencià com el nostre, on la llengua de relació habitual entre veïns i veïnes és el valencià, també hauria de ser habitual que les activitats comercials que s’hi desenvolupen foren en valencià. Tanmateix, com a conseqüència del procés de substitució lingüística en què es troba immers el valencià, el castellà ha passat a ocupar aquest àmbit d’ús, de manera que la llengua pròpia perd presència social i prestigi.

I és que les empreses i els comerços són un pilar fonamental en la vida d’un poble i, per tant, no són aliens a la realitat sociolingüística. Com a agents implicats en la normalització lingüística, els animem a integrar el valencià en tots els aspectes de la seua activitat comercial i a fer-la llengua de negoci.

ImprimeixCorreu-e

La DGPLGM convoca les primeres ajudes i beques de 2018

Logotip Conselleria Educació quadratDilluns, 8 de gener, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria de les següents subvencions i beques de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme (DGPLGM), per a 2018:

 • Ajudes per al foment de treballs d'investigació de planificació lingüística i lingüítica aplicada [http://lnk.al/5Xiq]. Termini de sol·licituds: 20 dies hàbils.
 • 14 beques de pràctiques professionals a la DGPLGM [http://lnk.al/5Xir]. Termini de sol·licituds: 15 dies hàbils.

Per a més informació, consulteu els enllaços o acudiu a Aviva, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Montserrat (pl. Església, 1).

ImprimeixCorreu-e

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMES D'OCUPACIÓ

Butlletí Municipal Digital

mail 256
Subscriu-t'hi

 •   Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Segueix-nos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Segueix-nos

    Ací Estem

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google