Descarga app Montserrat Info
Portal de transparencia

AVIVA

 • Teléfono:
  962 988 000 - ext. 2115
  Fax:
  962 998 058
  E-mail:
  Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.
  Horario:
  lunes a viernes: 9:00 a 14:00
  Dirección:
  Plaça de l’Església, 1, 46192 Montserrat

  El Ayuntamiento de Montserrat tiene que proteger la recuperación del valenciano, como lengua propia, y garantizar el uso normal y oficial, según regula la Ley de Uso y Enseñanza del Valenciano.

  Este objetivo ha sido asumido plenamente por este consistorio con la aprobación de un Reglamento de Promoción y Uso del Valenciano que regula los usos lingüísticos en su seno y con la firma del Protocolo de Colaboración entre la Conselleria de Educación, la Academia Valenciana de la Lengua y el Ayuntamiento de Montserrat para la coordinación de las actuaciones en materia de normalización del valenciano.

  Además, para cumplir con este propósito, el Ayuntamiento ha creado la Agencia de Promoción del Valenciano (AVIVA), unidad técnica encargada de garantizar el aumento efectivo y sostenido de la presencia del valenciano, tanto en la administración local como en el conjunto de nuestra sociedad.

 • El proyecto de normalización y promoción del valenciano que desarrolla la OPUV prevé trabajar los campos de actuación:
  • Área de Asesoramiento Lingüístico
  • Área de Formación
  • Área de Dinamización Lingüística
  • Área de Onomástica
  • Área de Ayudas, subvenciones y premios


NOTICIAS

Se abre el período de inscripciones al Voluntariat pel Valencià

Busquem voluntaris i aprenents 1Fins al 22 de febrer ler persones que vulguen participar en el Voluntariat pel Valencià poden inscriure’s presencialment a l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), a la primera planta de l’ajuntament, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

El formulari també està disponible en format PDF per a emplenar-lo i enviar-lo a l’adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla..

El Voluntariat pel Valencià és un programa de participació lingüística, gratuït i per a tota la població, que posa en contacte persones valencianoparlants (voluntàries) i persones que volen practicar (aprenentes) perquè conversen en valencià una hora a la setmana durant 10 setmanes. D’acord amb la disponibilitat horària i les preferències de cada participant es formen parelles lingüístiques, es fa una presentació i s’organitzen per a quedar durant les 10 sessions, amb el suport d’AVIVA.

Imprimir Email

El Voluntariat pel Valencià se presenta en Montserrat

Mupis Montserrat finalEl dilluns 11 de febrer, a les 15.00 hores, el CEIP Evaristo Calatayud acollirà la presentació del Voluntariat pel Valencià, un programa de participació lingüística, gratuït i adreçat a tota la població, que posa en contacte persones valencianoparlants (voluntàries) i persones que el volen practicar (aprenentes) per tal que conversen en ambients divertits i relaxats, fora de classes i exàmens.

El projecte Voluntariat pel Valencià és una iniciativa d’Escola Valenciana en què participa la Regidoria d’Educació i Formació a través de l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat.

Eres valencianoparlant?
Fes-te voluntari o voluntària pel valencià. Dedica una hora setmanal durant 10 setmanes a conversar amb una parella lingüística. Viuràs una experiència enriquidora que et permetrà conéixer gent nova i ajudar-la en el seu procés d'aprenentatge del valencià. Comparteix la llengua per a fer-la créixer.
 
Vols aprendre a parlar valencià?
Fes-te aprenent o aprenenta. Durant una hora a la setmana podràs soltar-te a parlar valencià amb l’ajuda d’una parella lingüística valencianoparlant, sense el pes d’exàmens ni avaluacions. Aniràs guanyant cada vegada més fluïdesa. Aprén a parlar valencià d’una manera diferent.

Contacta amb nosaltres
Si tu també vols participar en el Voluntariat pel Valencià posa’t en contacte amb l’Agència de Promoció del Valencià a través de l’adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. o del telèfon 96 298 80 00. També pots acudir personalment en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Imprimir Email

Se convocan ayudas para los libros de las fallas

diners monedesLa Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme (DGPLGM) ha convocat les ajudes destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu per a l’any 2019. Aquesta línia de subvencions va adreçada a les comissions de festes de les Falles, de les Fogueres, de la Magdalena i de les de Moros i Cristians.
 
En el cas de les Falles, enguany s’han consignat 130.000 euros, que es repartiran en 105 premis als llibres de falles, 25 per a les comissions falleres del cap i casal (45.000 euros) i 80 per a la resta de falles del territori valencià (85.000 euros). Des de hui, 30 de gener, fins a l’11 de febrer de 2019 es poden presentar les sol·licituds per a participar en la convocatòria. Posteriorment, les entitats sol·licitants tenen fins al 15 de febrer per a presentar, a la DGPLGM, cinc exemplars del llibret de falla editat.

Les entitats interessades podran assessorar-se i tramitar les ajudes a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Montserrat, en horari d’oficina, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Imprimir Email

Los derechos de la infancia protagonizan el calendario de AVIVA para 2019

calendari 2019 drets infanciaL’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Montserrat ha editat un calendari de 2019 amb motiu de l’entrada en vigor el passat 25 de desembre de la llei valenciana de drets i garanties de la infància i adolescència (Llei 26/2018). Cada mes està il·lustrat amb un dret diferent. En la iniciativa, que ha estat creada i coordinada per l'Agència de Promoció del Valencià de Silla, han participat la Diputació de València i les oficines AVIVA d'Aldaia, Montserrat, Moncofa, Massamagrell, Santa Pola, Teulada i Algemesí.

Els xiquets i les xiquetes tenen dret a la felicitat i a no patir els problemes dels adults, com les separacions, el treball o les hipoteques. Tenen dret a estudiar, a gaudir, a jugar amb nines o amb cotxes sense fer-ne la distinció per sexe, etc. Tenen dret a ser com són: guapos, guapes, amb ulleres, amb aparells, amb cadires de rodes, amb malalties, amb un gènere diferent del sexe en què van nàixer... Tenen dret a ser qui són, dret a la diversitat i a la inclusió, dret a ser iguals. Tenen dret a la cultura, a la llengua i a participar i, per tant, a decidir com volen que siga el seu poble.

Repartiment

AVIVA ha repartit el calendari entre el personal de l’Ajuntament. Les associacions de Montserrat i les persones que vulguen podran passar a recollir-lo gratuïtament per l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), a la primera planta de l’ajuntament.

calendaris 2019

Imprimir Email

Vuelven las Navidades más valencianas

Disseny carta 2Un any més, l’Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament ha engegat la campanya «El Nadal, en valencià». Es tracta d’una iniciativa que pretén impulsar la presència del valencià durant les festes nadalenques i que siga possible parlar, felicitar, escriure, llegir, regalar, celebrar, menjar, cantar... en valencià.

Per això, ha creat una secció en la pàgina web de l’Ajuntament on trobareu un munt de recursos per a fer-ho possible: un recull de lèxic nadalenc, enllaços a postals i targetes de felicitació, cartes al Pare Noel i els Reis d’Orient, les últimes novetats editorials, un catàleg de joguines, una explicació de les tradicions nadalenques a Montserrat, una llista de productes locals i receptes tradicionals, i un recull de nadales.

Podeu accedir-hi des d’ací: https://goo.gl/9aea8B


La carta als Reis d’Orient

S’han repartit les cartes oficials dels Reis d’Orient a l’alumnat de l’Escola Infantil i el col·legi Evaristo Calatayud perquè puguen demanar els seus desitjos.

A més, enguany, aprofitant que la carta als Reis inclou un apartat per a demanar una millora per al nostre municipi, hem organitzat un sorteig per fomentar la consciència i la participació ciutadanes. Entre l’alumnat que deposite la carta a les bústies se sortejaran 10 lots de cedés de nadales, còmics, devedés... 7 per al CEIP i 3 per a l’EIM.

Els requisits per a participar són:
 
1.    Emplenar la carta en valencià i demanar alguna millora per al nostre poble.
2.    Signar-la amb noms i cognoms i un telèfon o una altra dada de contacte.
3.    Dipositar-la en la bústia reial que hi haurà al centre (fins al 17 de desembre).
 
Els resultats del sorteig s’anunciaran el 18 de desembre a través del Facebook municipal. Les persones afortunades podran recollir els seus premis en AVIVA, fins al 21 de desembre, de 8 a 15 hores.


Catàleg de jocs i joguets en valencià!

Com que és molt important comprar joguets en valencià per tal que els xiquets i les xiquetes puguen jugar i desenvolupar-se en la seua llengua, AVIVA ha elaborat un catàleg de jocs i joguets en valencià per edats amb accés a un buscador amb més de 750 jocs.

Podeu accedir-hi des d'ací: https://goo.gl/MgQFbk


Cantar en valencià
A més de les cartes als reis d’Orient, ha repartit exemplars del CD «El Nadal del poble» al CEIP Evaristo Calatayud i l’Escola Infantil Municipal, perquè puguen fer-lo sonar per la megafonia del centre.

A més, els establiments i comerços que vulguen aconseguir un exemplar gratuït del disc per ambientar els locals, poden passar a recollir-lo per l’Agència de Promoció del Valencià, a la primera planta de l’Ajuntament. També podeu trobar aquest CD, juntament amb altres nadales en valencià, en la llista de reproducció d’Spotify que ha creat perquè tothom puga escoltar el Nadal en valencià!

Accediu a la llista fent clic ací.


Visita del patge

El dimecres 26 de desembre, a les 18.00 hores, arribarà el patge reial a la plaça de l’Església de Montserrat per a recollir les cartes. Hi haurà un munt de cartes a disposició del públic perquè puguen emplenar-la, si encara no ho han fet, abans d’entregar-li-la.
 

La gran cavalcada

El dissabte 5 de gener, a les 18.00 hores tindrà lloc la gran cavalcada que discorrerà pels carrers del poble. En acabar, Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran des del balcó de l’ajuntament.

Imprimir Email

banner imatges futur

Logo FSE

PROGRAMAS DE EMPLEO

logo sempre teua

 •   Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

    Siguenos

 •   Contacta

 •   Contacta

 •   Siguenos

    Aqui estamos

    Plaça Esglesia n1
    Montserrat 46192 (València)

    962 988 000
    962 998 058

Datos de mapasDatos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas
Datos de mapas ©2015 Google
Datos de mapas ©2015 Google